Anadolu Tüneli'ne giren, tünelin öbür ucuna gitmek zorundadır!
 
AnasayfaKapıTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
Paylaşımlarınızı bekliyoruz..                |AT|              Reklamların bizle ilgisi yoktur, reklamlardan kurtulmak için üye olunuz.                   |AT| 

Paylaş | 
 

 Çinliler Yiyecekleri Niçin Çubuklarla Yerler?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
gamela
Yönetici
Yönetici
avatar

Kadın Mesaj Sayısı : 41
Unvan : Site Yöneticisi [2]
Rep Puanı : 0
Puanlar : 3550
Kayıt tarihi : 24/01/09

Üyenin Durumu
Yararlılık:
9/10  (9/10)
Aktiflik:
5/10  (5/10)

MesajKonu: Çinliler Yiyecekleri Niçin Çubuklarla Yerler?   Paz 24 Mayıs 2009, 13:17

Çinliler Yiyecekleri Niçin Çubuklarla Yerler?



Aslında nedeni tam bilinmiyor. Bir görüşe göre, vakti zamanında Çin imparatorlarından biri halkın ayaklanmasından korktuğundan, eritilip silah olarak tekrar kullanılabilecek metal olan her şeyin toplanmasını emretmiş. Ellerindeki bıçak, kaşık ve benzeri şeyleri vermek zorunda kalan Çinliler ne yapsınlar, çaresiz bambu kamışlarından yapılmış ince çubuklarla yemek yemeye alışmışlar. Akla daha yatkın gelen diğer bir görüşe göre ise çubukla yemek adeti Çinlilerin yiyeceklerini küçük parçalara bölüp yeme alışkanlıklarından ve buna bağlı olarak zaman içinde çok önemli bir ihtiyaçtan kaynaklanıyor. Yemek çubukları milattan bir yüzyıl önce doğmuş. Yemeği içindeki yağa atıp karıştırarak pişirmeye yarayan tava benzeri kaplar kullanılmadan önce yiyecekler odun ateşi üzerinde pişiriliyormuş.

Nüfus çoğaldıkça artan yiyecek ihtiyacından dolayı ormanlar kesilip tarlalar açıldıkça bu sefer de odun, yani yakacak sıkıntısı başlamış. Zamanla etleri ve sebzeleri çok küçük parçalara bölüp, yağ içinde karıştırarak kızartmanın hem süratli pişmeyi hem de odundan tasarrufu sağladığını görmüşler. O zamanlar ağaç sıkıntısı nedeniyle, yemek masası kullanmak zenginlere mahsus bir lüks olduğundan insanlar bir elleri ile yiyecek veya pirinç tabağını tutuyor, yemek yemek için de sadece diğer ellerini kullanabiliyorlarmış. Çinlilerin yemeklerinin bol soslu olduğunu söylemeye gerek yok. Yerken çubukları kullanmak, her şeyi tek elle yemek zorunda olan Çinlilerin bütün parmaklarının kirlenmesi sorununu çözdüğü için hızla yayılmış. O zamanlar çubukların çok azı ağaçtan, çoğunluğu fildişi ve kemiktenmiş. Şimdi artık ne metal ne de ağaç kıtlığı var. Zaten onların yerini sentetik malzemeler çoktan almış durumda. Ne var ki bırakın Çini, diğer ülkelerdeki bir çok insan bile bir Çin lokantası bulup, çubuklarla yemeğe uğraşıp, Çin imparatorunun veya odun yokluğunun yarattığı eziyete seve seve katlanıyorlar.


KAYNAK: http://www.bilgicik.com/yazi/ilginc-bilgiler-3/

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Melih
Yönetici
Yönetici
avatar

Erkek Mesaj Sayısı : 313
Unvan : Site Yöneticisi
Rep Puanı : 0
Puanlar : 3696
Kayıt tarihi : 24/01/09

Üyenin Durumu
Yararlılık:
10/10  (10/10)
Aktiflik:
9/10  (9/10)

MesajKonu: Geri: Çinliler Yiyecekleri Niçin Çubuklarla Yerler?   Paz 24 Mayıs 2009, 16:30

Very Happy Zorluk onlar için bir zevk olsa gerek..

_________________
Sıkça Sorulan Sorular | Forum Kuralları'nı okumadan mesaj yazmayınız..

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://anadolutuneli.yetkin-forum.com
 
Çinliler Yiyecekleri Niçin Çubuklarla Yerler?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İstanbul'daki Önemli Mekanlar
» ASTROLOJİ VE SAĞLIK

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Anadolu Tüneli :: Eski Arşiv :: EĞLENCE, ETKİNLİK, DÜŞÜNCE.. :: İlginç Bilgiler-
Buraya geçin: